Милена Пилева, дъщеря на търговския директор на Винпром – Карнобат“ Емил Пилев,

...
Милена Пилева, дъщеря на търговския директор на Винпром – Карнобат“ Емил Пилев,
Коментари Харесай

Скандалната кума на Гущеров Милена Пилева, източила 300 бона от еврофондове с далавери

Милена Пилева, щерка на търговския шеф на „ Винпром – Карнобат “ Емил Пилев, е една от арестуваните дружно със студентката Таня Йорданова по отношение на следствие за източване на еврофондове, видя HotArena.  29-годишната Пилева живее в София и постоянно може да бъде видяна в елит средите. 

Милена Пилева е измежду най-близките приятелки на Светлана Василева.

Тя кумува на сватбата й с Християн Гущеров. Милена не за първи път има проблеми с полицията. Преди години тя е била разследвана по тази причина, че задно с Василева е взела участие в схеми за шантаж и рекет над клиенти на някогашната плеймейтката.  Нейната роля е била непосредствено да споделя на платежоспособни мъже какъв брой би трябвало да си платят, с цел да нямат проблеми в фамилиите си. Източници на HotArena близки до Министерство на вътрешните работи разкриват, че е доста евентуално в този момент след ареста на Милена Пилева да бъде обновено и следствие против нея за рекет посредством проституция. Без оглед, че обществената информация гласи, че Милена се занимава с търговия на модни облекла и домашни използва, съгласно информация в Държавен фонд " Земеделие ", тя е взела към 22 хиляди лв. по аграрни стратегии през миналите 24 месеца.

Още през вчерашния ден при прочит на фирмените каузи на Таня Йорданова излезе името на Пилева. Йорданова е от Карнобат, студентка в Пловдив, и явно най-малко съгласно финансовите схеми млада земеделка. 23-годишната дама е щерка на служители в една от обвързваните компании с " Винпром-Карнобат " -  " Вин.С.Индустрийс " ООД. През 2015 прави свое сдружение едноличен търговец " ТАНИВА - ТАНЯ ЙОРДАНОВА ", посредством което взема 300 бона от Държавна фирма " Земеделие " единствено за 1 година.

Милена също основава своя компания Едноличен търговец " МИЛЕНА ПИЛЕВА - ЕКОФОРЕСТ ", като посредством нея взима по-скромните 22 хиляди лв. за 2017 и 2018 година. Дружеството е записано на адрес в столицата, на който има още 67 компании.  Това, което свързва двете млади дъщери на лица от крупния алкохолен бизнес, е че през 2016 година основават обща компания - " ТЕРА ГРЕЙН " ООД. В нея равноправно присъединяване имат още 6 ЕТ-та: МИЛЕНА ПИЛЕВА - ЕКОФОРЕСТ, АГРОКРАСИ - КРАСИМИР ЙОРДАНОВ, ТОПАЗ - Димитър Балджиев, ГРОЗД - БЕЛУН ХАЗЪРБАСАНОВ, Биоплант - Николай Трифонов и АГРИКА - КАМЕЛИЯ ДИМИТРОВА. Според учредителния акт на компанията, тя е основана с цел организация на производители на аграрни артикули за осъществяване на продажба на артикули от лично произвеждане, а точно развъждане и създаване на общ пазар на зърнено-житни и маслодайни култури. Нищо общо с лозарските стратегии, от които припечелват множеството от съдружниците в " Тера Грейн ".

Само за 2 години от Държавна фирма " Земеделие " Белун Хазърбасанов е взел 500 хиляди лв., Николай Трифонов - 408 хиляди, 23-годишната Камелия Димитрова - 450 хиляди лв., Таня Йорданова - 300 хиляди, Димитър Балфжиев - 216 хиляди,  Милена Пилева - 22 хиляди, Красимир Йорданов - 32 хиляди.

Общият знаменател сред всички участници е Миню Стайков. Днес на алкохолния необут и на седем негови доближени са повдигнати обвинявания за присъединяване в незаконно съдружие, занимаващо се с злоупотреби с еврофондове. Както стана ясно от изнесените данни от  TrafficNews.bg  фирмите на въпросните хора са свързани с бизнес империята „ Карнобат “. Петима от обвинените са арестувани за 72 часа. Шестият е Миню Стайков, който е в ареста поради друго досъдебно произвеждане за незаконно произвеждане и продажба на цигари и други акцизни артикули. Двама от упрекнатите пък се намират на територията на Турция, защото една от дамите, забъркана в схемата, има съществени здравословни проблеми и се лекува в съседката ни, написа trafficnews.bg.

„ По програмата за селските региони са поискани и утвърдени от Държавна фирма „ Земеделие “ за заплащане 11,5 млн. лева, като в следствие от дейностите на прокуратурата, въпреки и много мъчно, тези пари не са платени досега. По втората стратегия – преработка на лозя, са поискани над 7 млн. лева, а са получени малко над 5 млн. лева " изясни заместник-главният прокурор.  Според Гешев схемата се случвала като компании, кандидатствали по двете стратегии, официално не са били свързани с действителните притежатели. Всички притежатели на тези търговски сдружения са родственици, деца или чиновници, свързани с " Карнобат ". Причината била, че всяка една от стратегиите можела да отпуска по 2-3 милиона лв. на сдружение. Наказанието за това престъпление е отнемане от независимост от две до осем години.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР